Φοιτητικές Εκδηλώσεις


10 Ημέρες πολιτιστικό φεστιβάλ Τ.Ε.Ι Καβάλας – 10 Days Cultural Festival T.E.I Kavalas

Τα τελευταία 20 χρόνια διεξάγεται στο κεντρικό αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι Καβαλάς ένα 10ήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο φιλοξενεί κατά βάση μουσικούς καλλιτέχνες απο όλη την Ελλάδα καθώς και διάφορα άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το 10ήμερο φεστιβάλ αποτελεί μια αυτόνομη οργανωμένη προσπάθεια φοιτητών του Τ.Ε.Ι οι οποίοι προσπαθούν κάθε χρόνο να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση στους συμφοιτητές τους – και όχι μόνο -, καθιστώντας παράλληλα δυνατή την συμμετοχή σε όλους καθώς η είσοδος είναι ελύθερη και τα μοναδικά έσοδα προέρχονται απο το μπαρ και διατίθενται αποκλεισιτκά στους καλλιτέχνες που στηρίζουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ, όπως επίσης και στις ηχητικές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι και στην κάβα.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εκτός των μουσικών και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως προβολές, συζητήσεις κοινωνικών και οικολογικών θεμάτων, εκθέσεις φωτογραφίας, graffity events και jugglingshows.

Το δεκαήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για το Τ.Ε.Ι αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Καβάλας και των γύρω περιοχών. Όραμα των διοργανωτών αποτελεί το δικαίωμα της διασκέδασης και έκφρασης έξω απο συναυλιακούς χώρους μαγαζιά και αίθουσες τέχνης, καθώς είναι δικαίωμα όλων.

Ετήσιος Εαρινός χορός ‘Ενωσης Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ ΑΜΘ

Κύριο μέλημα της Ένωσης Ποντίων Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων και η μελέτη της ιστορικής, πολιτιστικής και λαογραφικής φυσιογνωμίας του Πόντου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ενασχόληση με το χορό, που θεωρείται από τα πιο αρχέγονα και έντονα κοινωνικά δρώμενα, με σκοπό τη διατήρηση και την προβολή τους. Εξίσου σημαντικός στόχος του συλλόγου είναι γενικότερα η συστηματική και ουσιαστική δράση με τη θετική ανταπόκριση των μελών του σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, διοργανώνεται ο Ετήσιος Εαρινός Χορός Ένωσης Ποντίων Σπουδαστων ΤΕΙ ΑΜΘ. Στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου διδάσκονται χοροί από τον Πόντο όπως ομάλ, σερανίτσα, λετσίνα, τριγώνα, έταιρε, κότσαρι, σαρίγκους.

Χορευτική ομάδα του ΤΕΙ @ Γυμναστήριο ΤΕΙ ΑΜΘ