Γυμναστήριο


Το Γυμναστήριο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ως αποστολή να εξασφαλίσει την οργάνωση και λειτουργία αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για τους φοιτητές/τριες και όλο το προσωπικό του ιδρύματος. Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέσα από την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα. Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, τα μέλη του γυμναστηρίου του ΤΕΙ ΑΜΘ πετυχαίνουν, μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, να εξασφαλίσουν ψυχική και σωματική υγεία.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ βρίσκονται στη διάθεση όλων των φοιτητών/τριών καθώς και του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Στην αίθουσα του γυμναστηρίου που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο της φοιτητικής εστίας Φ3 λειτουργούν διάφορα προγράμματα:

 • Μυϊκή ενδυνάμωση
 • Cardio Fitness
 • Προγράμματα φυσικής κατάστασης και ελέγχου σωματικού βάρους
 • Παραδοσιακοί χοροί
 • Πολεμικές τέχνες
 • Ping pong

Οι συμμετέχοντες φοιτητές/τριες μπορούν επίσης να πλαισιώσουν τις ομάδες του Iδρύματος που αντιπροσωπεύουν το ΤΕΙ ΑΜΘ σε διάφορα φοιτητικά πρωταθλήματα (εσωτερικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή) που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στα προγράμματα του γυμναστηρίου είναι:

 1. Βεβαίωση σπουδών
 2. Πάσο
 3. 2 πρόσφατες φωτογραφίες
 4. Βεβαίωση ιατρού
 5. Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από το γυμναστήριο)

Το ΤΕΙ ΑΜΘ διαθέτει επίσης τις ακόλουθες αθλητικές εγκαταστάσεις:

 1. Γήπεδο μπάσκετ
 2. Γήπεδα τέννις
 3. Γήπεδο χαντμπωλ
 4. Γήπεδο ποδοσφαίρου

Η υπεύθυνη λειτουργίας του Γυμναστηρίου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ουρανία Σαραφούδη